top of page

Het belooft een geslaagd wijnjaar te worden dankzij een goede oogst in het Rhônedal!


De oogst van het wijnjaar 2018 begon in het Rhônedal in de laatste week van augustus.

Net als in vele andere wijnstreken in Europa startte de oogst langs de Rhône-rivier eerder dan gebruikelijk.

Na een zachte winter, een ongewoon regenachtige lente in het zuidelijke deel van de Rhônevallei en een optimale zomer voor de gehele Rhône-regio, begon de oogst in het zuiden op vrijdag 31 augustus met het binnenhalen van de witte druiven.

Dankzij het warme weer en de beperkte neerslag van de laatste weken van het seizoen verkeerden de druiven in het Rhônedal in zeer goede conditie.

“Waar de natte lente de wijnmakers in sommige gebieden voor veel problemen stelde, maakte de droge en warme maand juli veel goed. Daarbij zorgde de aanzienlijke neerslag in de eerste helft van augustus voor verkoeling en voor herstel van het vochtgehalte en het volume van de druiven”, zo stelt Françoise Dijon, verantwoordelijk voor het monitoren van de zuidelijke Rhône-wijngaarden, tevreden vast.

Over het algemeen verkeerden de wijngaarden in goede conditie en waren de weersomstandigheden tot het einde van het seizoen goed, wat het behoud van een goede gezondheid van de druiven bevorderde.

Volgens Inter Rhône belooft de hier beschreven klimatologische context voor het Rhônedal een zeer geslaagd wijnjaar 2018, met een aanzienlijk hogere opbrengst dan de kleine oogst van 2017.

Bron: Wijn Import Nieuws Online

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page