top of page

Je wijn vertelt je wie je bent!


Ga je liever voor een droge witte of een volle rode wijn? Waar je ook de voorkeur aan geeft, één ding is zeker: je favoriete vino zegt veel over je persoonlijkheid. Althans, volgens een onderzoek zijn er grote verschillen tussen rode en witte wijndrinkers. Drink jij graag witte wijn? Dan ben je eerder een extravert persoon. Althans, een onderzoek onder 2.000 Amerikanen die ouder dan 21 jaar zijn heeft dat uitgewezen. De studie werd uitgevoerd door OnePoll in opdracht van Coravin en er werd gekeken naar persoonlijkheidskenmerken. Zo zouden witte wijndrinkers liever laat opblijven, meer geneigd nieuwsgierig te zijn, de voorkeur aan katten geven én ze zouden bereid zijn om minder te besteden aan een fles wijn. Rode wijndrinkers zijn volgens het onderzoek vaak vroege vogels, vinden zichzelf avontuurlijk, nederig en georganiseerd. Daarnaast bleek dat degenen die de voorkeur geven aan een rood glas wijn, zichzelf als 'wijnliefhebbers' zien. Waar beide groepen het over eens waren, was dat hun favoriete plek om van een borrel te genieten thuis is. En hoe zit dat dan met degenen die zowel rood als wit drinken? We zullen er maar van uit gaan dat ze alle bovenstaande kenmerken bezitten...

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page