top of page

Rode wijn is China aan het veroveren...


China heeft Frankrijk gepasseerd als grootste afnemer van rode wijn ter wereld. Volgens cijfers werden in China vorig jaar ruim 1,8 miljard flessen rode wijn gedronken. Dat is een toename van 136 procent in vergelijking met vijf jaar geleden.

Met de toename passeert China Frankrijk en Italië als grootste liefhebbers van rode wijn. Van alle soorten wijn samen staat China op de vijfde plaats van grootste wijnconsumenten. Verwacht wordt dat de komende jaren in China ook de consumptie van witte wijn en champagne zal toenemen, maar rode wijn blijft er naar verwachting het populairst. Vermoedelijk is dat door de culturele achtergrond in China. Rood is voor de Chinezen namelijk de kleur van geluk en voorspoed en wit is de kleur van de dood...
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page