top of page

Ons assortiment wijn is zorgvuldig samengesteld. U kunt bij De Wijnleverancier aan de scherpste prijzen wijnen online bestellen. 

Op deze pagina kan u al onze wijnen terugvinden van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Tokara uit Stellenbosch.

 

Gebruik zeker ook onze zoekfilter aan de linkerzijde om te zoeken op prijs of een bepaald type druif!

Tokara logo - Zuid-afrikaanse wijne

Over het wijnhuis Tokara:

 

In het centrum van de Kaapse wijnlanden ligt de Simonsberg, thuishaven van vele mooie en goede wijngaarden in Stellenbosch sinds de 17de eeuw. Op de zuidflank van deze berg, met zicht over False Bay en de tafelberg kan je de wijngaard van Tokara vinden.

Tokara behoort tot de top van Zuid-Afrika. Ze maken gebruik van de nieuwste technieken om de rijpheid van hun druiven te controleren. Bijvoorbeeld door infraroodfoto’s.
 

Tokara is het eerste wijnhuis dat gebruikmaakt van het zogenoemde NDVI-proces: een  infraroodcamera maakt vanuit een helikopter foto’s waarop precies de rijpheid van de druiven af te lezen is. Rijpheid is een essentieel begrip. Bij volledige rijpheid krijg je de mooiste wijnen en voorkom je onrijpe, groene paprika-achtige smaken in de wijn. Maar nu komt de moeilijkheid. Als één stukje van de wijngaard rijpe druiven heeft, wil dit nog niet zeggen dat de druiven in de hele wijngaard rijp zijn. Sterker nog: zelfs binnen dezelfde hectare kunnen er grote verschillen zijn. Met behulp van de verschillende kleurzones op de  foto’s is het ‘rijpheidsstadium’ per gebied te zien. In de groene gebieden moeten de druiven nog even hangen en in de rode gebieden kan geoogst worden.

 

Daarnaast werken ze zorgvuldig om zoveel mogelijk diversiteit van planten en dieren in het landgoed te hebben zodat de natuurlijke leefomgeving zoveel mogelijk in tact blijft.

bottom of page