top of page

Ons assortiment wijn is zorgvuldig samengesteld. U kunt bij De Wijnleverancier aan de scherpste prijzen wijnen online bestellen. 

Op deze pagina kan u al onze wijnen terugvinden van het Italiaanse wijnhuis Terre Del Barolo.

Terre Del Barolo Logo

Over het wijnhuis Terre Del Barolo:

 

Als invoerder van Terre del Barolo zijn we heel trots. Deze wijngaard is de vertegenwoordiging van wat Piëmonte te bieden heeft in al zijn kleuren en facetten.

Terre del Barolo werd opgericht in 1958 door Arnaldo Rivera, een voormalige leerkracht en verzetsstrijder die een coöperatie aanging met de lokale boeren in de directe omgeving.

 

In het begin was deze manier van samenwerking zwaar voor alle betrokken partijen, maar vanaf de eerste succesvolle oogsten gingen steeds meer boeren in de omgeving overstag. Het aantal steeg snel van 22 naar 362 boeren. Op deze manier behouden veel kleine wijnboeren de mogelijkheid om hun eigen terrein te bewerken. De totale oppervlakte, gelegen tussen de prachtige heuvels van Alba en Barolo, dat ter beschikking staat van Terre del Barolo is zo’n 600 hectare.
De voornaamste wijn die word geproduceerd is de Barolo, die zijn rijping ondergaat in Sloveens eiken vaten in de eigen kelders. 

bottom of page